Гроші з нізвідки. У міністра Насалика за зарплати в 7 тисяч грн на руках мільйони

Гроші з нізвідки. У міністра Насалика за зарплати в 7 тисяч грн на руках мільйони

Фото: УНІАН

Міністр енергетики та вугільної промисловості — один із найбагатших членів Кабміну.

Зарплата міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика у 2015 році становила 81 122 грн, що рівнозначно 6 760 грн на місяць.

Загальний дохід чиновника минулого року склав 410 614 грн, враховуючи кошти, сплачені з кредитної картки, як зазначено в його е-декларації.

Попри таку зарплату, Насалику вдається тримати готівкою 4,7 млн грн, 890 тисяч доларів і 240 тисяч євро, що сумарно складають 33 987 663 грн курсом на вівторок, 1 листопада.

Це один із найбільших показників серед українських міністрів. У євро більше готівки тримає хіба що прем'єр Володимир Гройсман — 460 тисяч.

І це при тому, що в Насалика немає таких джерел доходів, як проценти, кошти від відчуження майна, подарунки тощо.

Водночас 2015 року він сплатив 574 776 грн за готель на Мальдівах та пожертвував рівно один мільйон до ТОП Блок Петра Порошенка "Солідарність", що в Києві. 

З-поміж усіх міністрів Кабміну Насалик ще й володіє найбільшою загальною земельною площею. Так, він має чотири ділянки у 129 080 кв. м загалом. Вартість жодної з них у декларації не вказана, проте відомо, що три з них — у Київській обл. (від 370 до 1200 кв. м).

Також Насалик володіє земельною ділянкою в Калуші Івано-Франківської області в 126 тисяч кв. м, причому вона надана йому у безкоштовне користування.

Цікаво, що дружина міністра, Гузял Насалик, заробила 745 256 грн, займаючись підприємницькою діяльністю. Крім того, Насалик задекларував ще 720 500 грн дружини, джерела надходження яких вона "відмовилася" розкривати. 

На неї ж у декларації Насалика записані готівкою ще 40 тисяч фунтів стерлінгів. 

Нагадаємо, НАЗК пообіцяла перевірити походження великих готівкових сум у деклараціях чиновників. 

НАЗК перевірить походження великих готівкових сум в деклараціях чиновників

НАЗК перевірить походження великих готівкових сум в деклараціях чиновників

Повʼязані теми:

Наступна публікація