Гройсман натякнув фармацевтам, що каратиме за високі ціни на ліки

Гройсман натякнув фармацевтам, що каратиме за високі ціни на ліки

Фото: Reuters

Медикаменти мають подешевшати з нового року.

Винні в завищенні цін на ліки не уникнуть відповідальності. На цьому наголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з провідними виробниками та дистриб'юторами медикаментів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ліки від найпоширеніших хвороб з січня наступного року мають стати доступнішими, адже уряд вводить референтні ціни на 21 препарат. Це засоби від бронхіальної астми, цукрового діабету другого типу і серцево-судинних хвороб. Ціна має буде не вищою, ніж на найдешевші аналогічні препарати у сусідніх Польщі, Чехії та Словаччині. "Хотів би застерегти від того, щоб у нас почали створюватися штучні дефіцити ліків. Такі випадки були, я про них знаю, і думаю, що вони не принесуть користі жодному", - попередив Гройсман.

Як уже повідомлялося, на початку листопада уряд підтримав проект відшкодування вартості ліків, який запрацює на повну з 1 квітня 2017 року. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Уляна Супрун. "І завдяки сьогоднішньому рішенню Кабінету Міністрів України у 2017 році ліки стануть доступнішими для наших пацієнтів", - зазначила вона.

Володимир Гройсман попередив про відповідальність за завищення ціни на ліки

Володимир Гройсман попередив про відповідальність за завищення ціни на ліки

Повʼязані теми:

Наступна публікація