Хакери обікрали російський Центробанк на півмільярда рублів

Хакери обікрали російський Центробанк на півмільярда рублів

Фото: yahoo.com

Банк наразі вже повернув частину коштів

Хакери зламали захист Центробанку та отримали доступ до електронних рахунків Російського міжнародного банку (РМБ), після чого вкрали 508,6 мнл руб., пише "Slon".

Повідомляється, що зловмисники списали кошти ще 21 січня цього року. Відтоді банку вдалося повернути лише 336 млн руб.

У зв'язку із цим, РМБ звернувся до Центробанку із вимогою відключити організацію від системи БЕТП (банківські електронні термінові рахунки).

Наразі тривають роботи щодо повернення 131,8 млн руб. Видання повідомляє, що РМБ став першим банком в РФ, який публічно зізнався у крадіжці коштів хакерами.

Нагадаємо, російського хакера Микиту Кузьміна, якого звинуватили у створенні вірусу Gozi, який атакував мільйони комп'ютерів у декількох країнах світу, випустили із в'язниці після 37 місяців ув'язнення. Зазначається, що вірус росіянина атакував навіть систему НАСА. Кузьмін за рішенням суду, має відшкодувати збитки в розмірі $ 7 мільйонів. Адже, створений ним вірус давав можливість зловмисникам знімати гроші із чужих банківських рахунків.

Раніше повідомлялось, що відключення електроенергії на західній Україні в грудні минулого року було викликано російською кібератакою. Про це свідчать дані презентації, зробленої заступником міністра енергетики США Елізабет Шервуд-Рендал. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація