Халяви не буде і заробляйте більше: депутати "поспівчували" українцям через захмарні платіжки

Халяви не буде і заробляйте більше: депутати "поспівчували" українцям через захмарні платіжки

Фото: УНІАН

Більшість нардепів навіть не знають, скільки самі сплачують за комунальні послуги.

Народних депутатів-власників величезних маєтків не лякають нові платіжки за тепло, бо переклали вирішення комунальних питань на власних помічників, а самі у квитанції не заглядають. Водночас простим українцям депутати радять не сподіватися на дармівщину та більше заробляти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"На сьогоднішній день я не знаю", - сказав власник трьох будинків депутат Розенблат. "Не знаю, я не була вдома чотири дні", - відповіла на аналогічне запитання про платіжки нардеп Савченко. Так само свою необізнаність засвідчили їхні колеги. Ківалов зізнався, що ще не платив, Острікова почала комусь дзвонити з цим питанням, Скрипник пояснив, що не може знати, бо живе не в Києві, а комунальні платежі сплачує дружина. "Все розраховано, щоб середній клас нормально платив реальну за газ, тому я не в шоці", - додав він. На відміну від колеги Немирі, який хоч і сам не бачив своєї платіжки, але від знайомих чув, що цифри можуть бути вражаючими.

Вища раса: депутати радять більше заробляти

Вища раса: депутати радять більше заробляти

У розмовах про можливі рахунки за депутатське опалення фігурували цифри 6-7 тисяч – на такі щомісячні витрати сподіваються народні обранці. А нардеп Дубинин визнав, що вже почав заощаджувати. "Повідключали від опалення купу кімнат. У мене кіт мерзне страшенно, ходить за нами", - розповів він. Депутат Константіновський заявив, що в нього вдома температура 13-15 градусів, і він не мерзне. "Я не замерзаю. Я починаю закривати вікно, якщо десь мінус п'ять", - зізнався він.

Нардеп Южаніна заявила, що середнє споживання в місяць на її два будинки становить 600 кубометрів газу. "Нічого страшного в тому, що я заплачу 5-6 тисяч гривень, немає. Не проблема", - запевнила вона. На запитання про зрослі тарифи її колеги, котрі визнають, що живуть не на депутатську зарплату, а "доходи дружини" радять простим людям "отримувати високу зарплату". "Халяви, на жаль, більше ніколи не буде", - додав один із народних обранців. Натомість Савченко на запитання про те, що робити, відповіла зустрічним питанням. "Це ви мені скажіть? Це ви – люди? Женіть це стадо баранів туди, куди вам потрібно", - порадила вона, натякаючи на своїх колег по ВР.

Кореспондент ТСН Дарія Счастлива

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація