Харківські чиновники орендували 12 простеньких вживаних авто за рекордні 2,2 млн грн

Харківські чиновники орендували 12 простеньких вживаних авто за рекордні 2,2 млн грн

Фірму, що здала авто в оренду мерії, знайти не вдалося / Фото: ТСН.ua

Ринкова вартість таких самих, але нових, автомобілів складає 1,7 млн грн.

Оренда 12 авто для Харківської мерії стала бюджету міста у 2,2 млн грн на рік, при тому, що купити ці машини коштувало б на 0,5 млн грн дешевше, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Хто користується одним авто представницького класу, одним мікроавтобусом та десятьма бюджетними легковиками та яка фірма здає коштовні машини – журналісти програми вирішили спитати безпосередньо у мера Харкова Геннадія Кернеса.

Проте, глава міста повідомив, що користується власним автомобілем, а про орендовані і гадки не має, бо працює у мерії не один.

"Я не є споживачем даної послуги. Якщо ви правильно читаєте документи, то там позначено підприємство і ті, хто будуть експлуатувати цей транспорт. Я їжджу на власному автотранспорті та обслуговую і експлуатую його за власні кошти. Харківська Міська рада складається не тільки з моєї там присутності! Зрозуміло Вам чи ні? Це, в тому числі, і сто депутатів, і так далі, і так далі, і так далі", - сказав мер Харкова перед тим, як кинути слухавку.

Журналісти "Грошей" вирішили знайти фірму, яка поставила чиновникам дорогі автівки, але підприємство "ТК Трансавто" за його юридичною адресою та телефонами знайти не вдалось.

Тоді "Гроші" звернулися до іншої фірми з прокату авто і з'ясували, що, по-перше, орендувати цей набір машин можна всього за 700 тис. грн на рік, а, по-друге, у прокатній фірмі за невелику винагороду залюбки випишуть чек на будь-яку, потрібну орендареві, суму. Тобто, при реальній вартості 700 тис. грн, отримати чек на 1,7 млн гривень досить легко.

З'ясувати винуватців у переплаті та економічне обґрунтування вартості горезвісних авто так і не вдалося.

Оренда вживаних авто для мерії обійшлася дорожче за купівлю нових

Оренда вживаних авто для мерії обійшлася дорожче за купівлю нових

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація