Холодницький повідомив про затримання у справі Одеського припортового заводу

Холодницький повідомив про затримання у справі Одеського припортового заводу

Одеський припортовий завод / Фото: УНІАН

 Двом досить високим посадовим особам вручать підозри у розтраті.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура провела обшуки та затримання у справі Одеського припортового заводу.

Про це повідомив голова САП Назар Холодницький на прес-конференції в Києві 14 липня, передає Радіо Свобода.

"У провадженні НАБУ є кримінальне провадження за фактом протиправних дій з майном ВАТ "ОПЗ" за ознаками злочинів, передбачених ч. 5, ст. 191 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. У цьому провадженні отримано достатньо доказів для вручення підозри в здійсненні розтрати грошових коштів зазначеного підприємства в особливо великому розмірі двом досить високим посадовим особам", – сказав він.

Холодницький розповів, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який одночасно є головою наглядової ради акціонерного товариства "ОПЗ", виник умисел на розтрату коштів зазначеного товариства на користь ВАТ "Укрнафта", яке контролюють приватні акціонери.

За словами голови НАБУ Артема Ситника, це одна з перших схем, які розкриті до кінця, однак на ОПЗ є ще кілька схем з відмивання коштів і щодо них триває слідство.

Як відомо, конкурс із приватизації державного пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" призначили на 26 липня. Закрити операцію планують у серпні, а кошти до держбюджету сподіваються отримати до вересня. Стартова ціна підприємства – 13 млрд 175 млн грн. Аукціон відбудеться, якщо будуть подані щонайменше дві заявки. До того ж, одна з них має бути від іноземного інвестора. Про це йдеться в умовах, які затвердив Кабмін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація