Інфляції та шкоди бізнесу від збільшення "мінімалки" не буде – Гройсман

Інфляції та шкоди бізнесу від збільшення "мінімалки" не буде – Гройсман

Фото: УНІАН

Прем'єр спростовує побоювання економічних експертів.

Збільшення мінімальної заробітної плати удвічі до 3200 грн відповідає загальному балансу бюджету, не спричинить інфляційних процесів і не зашкодить бізнесу. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час офіційного візиту до Парижа.

"За рахунок того, що ми проведемо детінізацію заробітних плат, за рахунок того, що ми почнемо виплачувати справедливу заробітну плату, бюджет буде збалансований. Дефіцит не буде перевищений більше ніж 3%. Жодних проблем у нас не буде. Я це просто підтверджую і підкреслюю. Це все відповідає нашому загальному балансу", - наголосив прем'єр.

Водночас Гройсман зауважив, що під такі зміни треба "перебалансувати бюджет", але від того, запевняє голова уряду, загальні цифри бюджету та дефіцит не зміняться.

Мінфін та Мінсоцполітики за дорученням прем'єра тепер мають закласти цей показник до держбюджету на 2017 рік. І у другому читанні документу парламентом мінімальна зарплата складатиме 3200 грн.

"Жодних негативних фінансових економічних наслідків це не буде мати. Які можуть бути негативні наслідки, якщо люди почнуть отримувати свою зароблену заробітну плату?" – зазначає Гройсман.

Прем'єр-міністр також наголосив, що чесний бізнес не постраждає від запровадження такого рішення.

За словами прем'єра, станом на 15 вересня, коли уряд подавав проект бюджету до парламенту, не було чітких розрахунків та рішення. Як тільки вони з'явилися, уряд повідомив суспільство про знаходження рішення.

Напередодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зробив сенсаційну заяву – мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2017 року збільшиться вдвічі. Його заяву категорично підтримав президент Порошенко. Втім, економічні експерти побоюються, що збільшення "мінімалки" потягне за собою збільшення податкового тягаря на працедавців, а як слідство – скорочення кадрів та ще більше тіньових зарплат. Крім того, прогнозують інфляцію та скасування субсидій для багатьох громадян.

З Нового Року мінімальна зарплата в Україні може зрости вдвічі

З Нового Року мінімальна зарплата в Україні може зрости вдвічі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація