Ініціатор підвищення зарплати депутатам обіцяє запропонувати значні штрафи за прогули і бійки

Ініціатор підвищення зарплати депутатам обіцяє запропонувати значні штрафи за прогули і бійки

Фото: УНІАН

Нову зарплату депутати почнуть отримувати вже з 1 листопада.

43,5 тисячі гривень для спікера, 40 тисяч - для заступників і 36 тисяч гривень - кожному народному депутату щомісяця. Таку постанову напередодоні ухвалив парламент. Містилася вона у проекті держбюджету на 2017 рік, але документ про нові соціальні стандарти держслужбовців, на відміну від головного кошторису країни, не потребує ані повторного голосування, ані підпису президента, йдеться в ТСН.12.00.

Журналістці ТСН Ользі Кошеленко вдалося з'ясувати, кому належить ініціатива з підвищенням виплат народним обранців. Постанову внесли члени бюджетного комітету і за словами заступника глави комітету Сергія Мельника, таким чином намагалися упорядкувати зарплати держслужбовців згідно із новим законом про державну службу.

Насправді постанова досить об'ємна, тож дехто з депутатів запевняє, що навіть не знали, що у постанові, за яку голосували, були пункти і про їхню зарплату.

"Ми голосували за підвищення зарплатні військовослужбовцям і поліціянтам, за підняття зарплатні педагогічним працівникам на 30%, ми голосували за видатки на оборону і національну безпеку, ось про що ми голосували", - запевняє депутат Максим Бурдак.

"Я особисто голосував за бюджет країни, а не окрему постанову. Якщо б стояла така постанова, я думаю, що голосування мало б зовсім інший результат. Але це ж ми не остаточно прийняли бюджет. До прийняття бюджету на 2017 рік це можна буде якось змінити і внести якість правки", - переконує Олексій Гончаренко.

Але постанова не потребує, ані переголосування, ані підпису президента, вона вже ухвалена і нову зарплату депутати почнуть отримувати вже з 1 листопада. Проте до кінця не зрозуміло чи скасують теперішні доплати, адже зараз дупетати отримують компенсації за проживання в готелі, за переїзди, на здійснення депутатської діяльності. Проте достеменно відомо, що на помічників депутатам будуть виділяти ще 23 тисячі гривень.

Стало відомо, на яку зарплату претендують нардепи за можливим новим бюджетом

Стало відомо, на яку зарплату претендують нардепи за можливим новим бюджетом

Дякувати за таку постанову депутати мають члену бюджетного комітету Олексію Мукашакову, він зізнався журналістці ТСН, що саме він був ініціатором і додав, що разом з тим, на наступному тижні запропонує ввести значні штрафи для народних обранців для тих, хто пропускає засідання, влаштовує скандали і бійки у сесійній залі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація