Іран прагне постачати газ до Європи

Іран прагне постачати газ до Європи

Країна може побудувати газопровід для постачання газу в Європу

Іран володіє великими запасами газу.

У разі продовження тенденції падіння цін на нафту, експорт іранського газу в Європу стане економічно вигідним.

Про це заявив директор з міжнародних зв'язків іранської Національної газової компанії Азізола Рамезані, повідомляє "Українська правда" із посиланням на агентство Shana.

Рамезані сказав, що пріоритетними для експорту газу є країни регіону, при цьому додавши, що Китай та Індія потенційно можуть стати бажаним пунктом призначення іранського газу. Він заявив, що Іран володіє більшими запасами газу ніж Росія, тому його країна теж може побудувати газопровід для постачання газу в Європу.

"Ми зобов'язані збільшити нашу присутність, використовуючи сучасні технології. Незважаючи на те, що іранські запаси газу становлять 34 трлн кубічних футів, виробнича потужність країни становить 200 млрд кубометрів на рік", - сказав Рамезані.

Нагадаємо, що Яценюк пояснив, чому Україна не купує газ у Росії та чи достатньо його запасівВ українських підземних сховищах нині є близько 13 млрд кубометрів газу й цього достатньо для проходження опалювального сезону. Торік на цей період запасів було на 2,3 млрд кубометрів менше.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація