Іслямов розповів, як контрабанда з України потрапляє в блокадний і окупований Крим

Іслямов розповів, як контрабанда з України потрапляє в блокадний і окупований  Крим

Іслямов стверджує, що контрабанда потрапляє до Криму через Одесу морем / Фото: УНІАН

Координатор блокади півострова стверджує, що про незаконну схему знають у митниці та СБУ.

Контрабандні товари на анексований Росією Крим потрапляють із материкової України через Одесу морем.

Про це стверджує в інтерв'ю Одеському кризового медіа-центру один із координаторів блокади Криму, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Зараз судна з контрабандою виходять з Одеси. Вони йдуть у 12-мильну зону, вимикають GPS-навігатори. До них підходить із Севастополя судно, перевантажується. Це один варіант. Другий варіант – на судні вимикається навігатор, воно рухається далі, стає в порту Севастополя, розвантажується, виходить на цей же курс, включає навігатор, ніби він у нього тоді зламався, і заходить у Скадовськ. А потім – у Стамбул. Про це знають Одеська митниця, СБУ ", – запевняє Іслямов.

Нагадаємо, активісти почали блокувати анексований Росією Крим 20 вересня цього року, перекривши всі шляхи з материкової України для вантажівок із товарами. У жовтні невідомі почали виводити з ладу електроопори, якими світло подавалося на півострів. У ніч на 22 листопада пошкодили всі чотири наявні електролінії, Крим повністю залишився без світла. Така ситуація тривала два тижні. Після того активісти дозволили відремонтувати та пустили струм однією лінією, а через тиждень – ще однією. Проте в Криму й досі відчувають брак електроенергії.

1 грудня Ленур Іслямов також заявив про морську блокаду півострова.

Із 15 січня 2016 року запрацює постанова Кабміну України про заборону ввезення ряду товарів до Криму. Іслямов не виключив силових методів для боротьби з судами з контрабандою після набрання чинності цієї постанови, але зазначив, що їх будуть застосовувати в останню чергу.

"Якби було більше патріотів з боку Одеси, то можна було б маленькими катерами атакувати судна, коли вони виходять нібито на Скадовськ, а самі везуть товар до Криму. Але цей метод ми будемо використовувати, коли вже всі інші випробуємо. У нас є більш цікаві методи, які не дозволять судам далі пересуватися ", – сказав координатор блокади Криму.

Нагадаємо, у Криму почне діяти "партизанський" кримськотатарський батальйон.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація