Італійці віддають за "комуналку" 20% зарплати, але затято економлять

Італійці віддають за "комуналку" 20% зарплати, але затято економлять

Закон не дозволяє відключати газ чи світло за несплату рахунків.

ТСН.Тиждень продовжує порівнювати якість та вартість комунальних послуг в Україні та країнах Євросоюзу. Цього разу під приціл уваги потрапила Італія. Запорука комунального раю тут - економія.

Газ італійці купують у приватних компаній, кожна має свою ціну, умови постачання та заохочувальні акції, але зрештою, рахунки мало чим відрізняються, хіба що їх складають по-різному. Компанія може взяти на себе право "передбачити" скільки газу використає родина і виставити рахунок - наперед. Якщо ж реальний об'єм спожитого буде меншим, то наступного разу і до сплати менше. Мешканці триповерхового будинку на 300 кв.м за два зимові місяці сплачують за газ приблизно 480 євро.

За світло італійці сплачують менше. Два місяці обійшлися приблизно у 200 євро.

Загалом за всі комунальні послуги при середній зарплатні у 1200 євро італійці віддають майже 20% від заробленого. Зробити це можна у відділенні банку та пошті чи онлайн.

На сплату рахунків платник має один місяць. Якщо не встиг, постачальник має надіслати лист-попередження і домовитися з клієнтом про нові строки та форму виплат, навіть частинами. Проте відключати газ чи світло в Італіїї точно нікому не будуть - закон не дозволяє.

Нагадаємо, що у США чистота і порядок у домі обходяться мешканцям у 2% від зарплати. Полякам - уже 15%. Ну, а в заможній Німеччині від сімейного бюджету для комуналки доводиться відривати 20%, а в мегаполісах і всі 40%.

Детальніше про тонкощі комунальних платежів в Італії дивіться у сюжеті коресподента ТСН Катерини Нестеренко.

Італійці сплачують за комунальній послуги майже 20% від заробленого

Італійці сплачують за комунальній послуги майже 20% від заробленого

Повʼязані теми:

Наступна публікація