Із Нацбанку звільнять половину працівників

Із Нацбанку звільнять половину працівників

Фото: Національний банк України

За останні два роки регулятор уже скоротив персонал удвічі.

До 2020 року в Національному банку України залишаться працювати близько двох тисяч працівників. Це вдвічі менше, ніж нині. Загалом, за останні два роки регулятор уже скоротив персонал удвічі – з 11,8 тисячі до 5,3 тисячі.

"Національний банк України продовжує процес внутрішньої трансформації у сучасний та незалежний центральний банк, інтегрований до європейської спільноти центробанків. Трансформація НБУ має на меті підвищення ефективності за рахунок реінжинірингу процесів, впровадження сучасних моделей управління та ІТ-рішень на підтримку діяльності регулятора. Зміни будуть супроводжуватися поступовим скороченням штатної чисельності персоналу. Черговий етап трансформації триватиме 2,5 року та призведе до зменшення штату регулятора вдвічі порівняно з поточним рівнем", – уточнили в прес-службі НБУ.

"За останні два роки Національний банк зазнав значних змін, залишивши в минулому пострадянську модель державного регулятора з роздутим штатом та низькою ефективністю. Вже зроблено чимало: Нацбанк здобув інституційну незалежність, позбувся непрофільних функцій, удосконалив систему прийняття рішень, скоротив рівні ієрархічності та унеможливив прояви корупції. Попереду ще багато змін, адже ми стрімко рухаємося до сучасної ефективної моделі європейської центрального банку", – пояснив директор департаменту персоналу НБУ Роман Борисенко.

Раніше в Нацбанку пояснили, навіщо замовили своїм працівникам медстраховок на 30 мільйонів гривень.

Фото: Національний банк України

Повʼязані теми:

Наступна публікація