Кабмін почав розслідувати спробу крадіжки 480 млн грн "кіотських грошей"

Кабмін почав розслідувати спробу крадіжки 480 млн грн "кіотських грошей"

Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів розпочав службове розслідування щодо тендера / Фото: Reuters

З'ясувалося, що тендер виграла фіктивна фірма.

Кабінет міністрів України розпочав службове розслідування щодо виграшу тендера на 480 млн грн. так званих "кіотських грошей" фіктивною фірмою та звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням притягнути до відповідальності всіх причетних чиновників.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав сьогодні, 20 січня, під час засідання уряду.

"З'ясовується, що суб'єкт підприємницької діяльності фіктивний, директор – фіктивний, засновники, які підписували протокол, щоб брати участь в тендері, дають покази, що ніякого протоколу не підписували, і 400 млн гривень просто хотіли вкрасти. І вкрали би, якби ми оперативно не зреагували", - сказав він.

Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів розпочав службове розслідування щодо цього тендера.

"З огляду на матеріли ДФС і службового розслідування уряд звертається до Національного антикорупційного бюро порушити кримінальне провадження і притягнути до кримінальної відповідальності всіх, починаючи з посадових осіб міністерства екології і закінчуючи кожним чиновником, який брав участь у схемі щодо виграшу тендеру фіктивною компанією з тією метою, щоб вкрасти з держбюджету 480 млн гривень", - сказав прем'єр.

"Я думаю, що боротьба з корупцією – це не політичні шоу. Це реальні кримінальні провадження і посадки", - наголосив він.

Яценюк додав, що уряд зі свого боку готовий сприяти всіма можливими засобами проведенню розслідування і покаранню чиновників за корупційні діяння.

Кіотський протокол — міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Головна мета угоди: стабілізувати рівень концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

Нагадаємо, також сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціював зустріч з правоохоронцями, щоб передати їм кримінальні справи проти корупціонерівЗібрати правоохоронців прем'єр обіцяє завтра, 21 січня. Яценюк підкреслив, що  передусім справи стосуються представників колишньої влади.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація