Кабмін скасував пільги отримувачам субсидій

Кабмін скасував пільги отримувачам субсидій

Фото: УНІАН

Після відмови від субсидії пільги поновлять.

Уряд ухвалив постанову №319, відповідно до якої одержувачам житлових субсидій скасовують інші пільги на оплату цих послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.

"Замороження" пільг діятиме доти, доки людина не відмовиться від субсидії.

Інформацію про пільговиків передадуть підприємствам, які надають житлово-комунальні послуги, а також внесуть до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Водночас Кабмін стимулюватиме тих отримувачів субсидій, які економлять газ та електроенергію. І вже наступного сезону такі абоненти за певних умов не будуть сплачувати навіть обов'язкові нині розміри платежів, передбачених системою субсидіювання.

"Пропонується за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок економного споживання енергоресурсів повертати до державного бюджету. При цьому з метою стимулювання громадян до економного споживання послуг пропонується частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, у тому числі обов'язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди", - ідеться в пояснювальній записці до постанови Кабміну.

Нагадаємо, із 1 травня в Україні зросли тарифи на газ та теплопостачання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація