Кабмін запровадив мораторій на виплату Росії $ 3 млрд "боргу Януковича" - Яценюк

Кабмін запровадив мораторій на виплату Росії $ 3 млрд "боргу Януковича" - Яценюк

Яценюк зазначив, що Україна готова до судових розглядів щодо цьому боргу / Фото: Reuters

Як пояснив прем'єр, таке рішення ухвалено в першу чергу у зв'язку з відмовою РФ реструктуризації цього боргу.

Кабінет міністрів України прийняв рішення про введення мораторію на виплату боргу РФ у розмірі $ 3 млрд, взятого в часи керівництва країною колишнім президентом Віктором Януковичем, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Уряд України прийняв рішення про запровадження мораторію на 3 млрд доларів боргів, які ми не брали і які були нічим іншим, як хабарем Кремля колишньому українському президентові за непідписання Угоди про вільної торгівлі (з ЄС – ред.). Український уряд запровадив такий мораторій на виплату цих 3 млрд доларів і, в першу чергу, це пов'язано з тим, що РФ відмовилася реструктуризувати ці борги, як реструктуризували всі інші українські кредитори", - заявив прем'єр на засіданні уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що Україна готова до судових розглядів з даного боргу.

"Інших умов, крім умов, запропонованих для інших кредиторів, які взяли українську пропозицію, Кремль не отримає. Саме тому мораторій введено до того моменту, поки Росія прийме пропозицію України, або буде відповідне судове рішення, і ми в повній амуніції, у повній готовності до судової війни з Російською Федерацією", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, раніше заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак заявив, що Росія розпочне судовий процес щодо українського боргу після закінчення 10 днів із настання терміну платежу.

16 грудня, МВФ ухвалив рішення, що борг, отриманий Україною в 2013 році, є офіційним, а не комерційним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація