Кабмін змінив правила надання субсидій

Кабмін змінив правила надання субсидій

Фото: УНІАН

Відтепер українців позбавлятимуть субсидій за коштовні покупки.

Кабмін змінив правила розрахунку державної допомоги, тож тепер в українців відбиратимуть субсидії за коштовні покупки та дорогий відпочинок, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Як зазначається, це потрібно для того, щоб скоротити кількість отримувачів субсидій, адже через зростання тарифів їх стане у 1,5 разу більше.

За підрахунками експертів, в Україні проживає 14 мільйонів родин, більша половина з них буде вимагати від держави субсидії, але отримають їх завдяки нововведенням не всі.

Нині обмеженням для отримання субсидії є здійснення одноразової покупки на 50 тисяч гривень і більше - техніка, турпоїздка - протягом 12 місяців до звернення. Водночас обмеження не поширюється на оплату навчання, медичних та житлово-комунальних послуг.

В інших випадках, якщо родина здійснила дорогу покупку від 50 тисяч гривень, рішення про надання субсидій прийматиме спеціальна комісія, яка прийде додому і перевірить матеріально-побутові умови.

"Власник повинен розуміти, якщо інспектор не потрапить і не здійснить перевірку, то в нього потім виникнуть проблеми або з призначенням субсидій або з подовженням терміну дії такої субсидії", - пояснив адвокат Михайло Ілляшев.

Якщо у квартирі пенсіонерів інспектори знайдуть нові меблі або техніку, у субсидії можуть відмовити, тому краще у квитанціях про сплату та чеках про покупку вказувати ім'я платника (дітей, наприклад) і надавати такі документи заздалегідь.

Кабмін змінив правила розрахунку субсидії

Кабмін змінив правила розрахунку субсидії

Нагадаємо, українці без прописки зможуть оформити комунальну субсидію на орендоване житло. Раніше субсидію мали змогу оформити виключно зареєстровані у житловому приміщенні люди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація