Канада інвестує мільйони в українське молоко

Канада інвестує мільйони в українське молоко

Канада вкладає гроші в молочну промисловість України / Фото: УНІАН

На іноземні гроші українці зможуть модернізувати сільське господарство.

Уряд Канади інвестує 28 млн канадійських доларів в розвиток молочного бізнесу в Україні. Проект діятиме в чотирьох регіонах і триватиме п'ять років, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Інвестиції в розвиток кооперативного руху отримають Івано-Франківська, Львівська, Дніпропетровська та Херсонська області. Туди закуплять лабораторне обладнання, створять молокозбиральні пункти, облаштують спеціальні станції доїння безпосередньо на пасовищах.

Посол Канади в Україні Роман Ващук каже, що в його країні кооперативний рух уже давно має мільярдні обороти. Тож окрім фінансової допомоги, іноземні партнери ділитимуться з українськими колегами і своїм досвідом.

"У нас є сильні і сучасні кооперативи. У нас високорозвинене продуктивне молочарство, у нас є спеціально створене агентство для кооперативного розвитку за кордоном. І наш проект протягом цих всіх років є надовго і всерйоз", - запевнив дипломат.

Ініціатива дістала схвалення в українському уряді.

"Ми чекаємо підписання зони вільної торгівлі з Канадою, але якщо ви подивитеся на розвиток і молочних кооперативів і інших проектів, які якраз відбуваються за підтримки Канади, то він є дуже великий в Україні", - заявила заступник міністра аграрної політики Владислава Рутицька.

Місяць тому на Вінниччині селяни розпочали молочний бунт. Протестуючи проти невигідних умов закупівельників молока селяни Бершадського району перекрили автошляхи та виставили на них стихійні блокпости. Люди вимагали підвищити ціни на молоко.

Уряд Канади інвестує 28 мільйонів доларів за 5 років в розвиток молочного бізнесу

Уряд Канади інвестує 28 мільйонів доларів за 5 років в розвиток молочного бізнесу

Повʼязані теми:

Наступна публікація