Канада "ощасливила" Україну 200-мільйонним кредитом

Канада "ощасливила" Україну 200-мільйонним кредитом

Україна отримала від Канади кредит / Фото: УНІАН

Кошти надійшли на урядовий рахунок учора.

30 вересня на рахунок уряду України надійшли 200 тисяч канадських доларів (близько 180 млн доларів США). Таку позику Київ отримав від Канади.

Кредит надала "Канадська експортна агенція як агент Її Величності Королеви від імені Канади, на суму 200 млн канадських доларів за ставкою 2,1 відсотка річних, з терміном погашення позики через п'ять років", повідомили в прес-службі вітчизняного Мінфіну.

У відомстві уточнили, що "державне запозичення здійснено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15 вересня № 443 "Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2014 році" з метою фінансування державного бюджету в межах, визначених законом України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", з дотриманням граничного обсягу боргу на кінець бюджетного періоду".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кредит буде надано під 3% річних. А разова комісія становитиме 0,3% від основної суми позики – 600 тисяч канадських доларів (541 тис. доларів США), процентний дохід виплачуватиметься раз на півроку.

Кредит на 200 мільйонів доларів пообіцяла Україні Канада

Кредит на 200 мільйонів доларів пообіцяла Україні Канада

Повʼязані теми:

Наступна публікація