Канада розпочала імплементацію угоди про вільну торгівлю з Україною

Канада розпочала імплементацію угоди про вільну торгівлю з Україною

Фото: Getty Images

Втілення угоди дозволить суттєво підтримати середній клас в обох країнах.

Уряд Канади подав до федерального парламенту законопроект, необхідний для ратифікації Угоди про вільну торгівлю із Україною (СUFTA).

Про це заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд , - пише Укрінформ.

"Цей договір служить ще одним доказом підтримки Канадою незалежності, суверенітету та економічного зростання України", - сказала Фріланд. За її словами, втілення угоди дозволить суттєво підтримати середній клас в обох країнах.

У міністерстві міжнародної торгівлі додали, що Канада налаштована якомога швидше ратифікувати CUFTA. "Канада рішуче налаштована співпрацювати із народом України для допомоги у втіленні важливих економічних та демократичних реформ і посилення бізнес зв'язків між двома державами", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, що угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою була підписана 11 липня цього року під час візиту Джастіна Трюдо до Києва. Із набранням чинності, що стане можливим після завершення процедури ратифікації парламентами обох країн, Канада негайно скасує мита на 99.9% українського імпорту. У свою чергу, Україна теж скасує 86% мит на імпорт з Канади, впродовж 7 років привівши митну політику в паритет.

Нагадаємо, що раніше Канада і ЄС підписали угоду про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Церемонія підписання пройшла у Брюсселі 30 жовтня. 

Угоду підписали прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Європейської ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація