"Київводоканал" перейшов в банк Порошенка напередодні банкрутства "Хрещатика" - ЗМІ

"Київводоканал" перейшов в банк Порошенка напередодні банкрутства "Хрещатика" - ЗМІ

Банкомат "Хрещатика" / Фото: УНІАН

"Міжнародний інвестиційний банк" офіційно належить президенту України.

ПАТ "АК "Київводоканал" повідомило про зміну реквізитів для сплати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Як пишуть "Наші гроші", з 4 квітня споживачі мають платити на рахунок у ПАТ "Міжнародний інвестиційний банк".

Видання вказує, що "Міжнародний інвестиційний банк" офіційно належить президенту України Петру Порошенку (60%) і заступнику голові фракції БПП Ігорю Кононенку (15%). Серед міноритарних акціонерів є діти директора Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна, який займається проблемами банків, що ліквідують.

До цього "Київводоканал" приймав кошти на рахунок у банку "Хрещатик". Однак минулого тижня у банку почались проблеми з проведенням платежів, з 1 квітня був введений ліміт на видачу готівки.

Банк “Хрещатик” збанкрутував

Банк “Хрещатик” збанкрутував

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку про визнання неплатоспроможним банку "Хрещатик" ввів у банк тимчасову адміністрацію. Обсяг виплат, які підлягають відшкодуванню, попередньо оцінюють до 2,8 млрд грн.

Тим часом КМДА, яка є міноритарним акціонером "Хрещатика", звернулась до правоохоронних органів. У міськадміністрацію побоюються, що гроші банку мажоритарні акціонери виведуть в офшори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація