Коломойський розкрив свої інтереси в "Укртранснафті" і роль Кононенка

Коломойський розкрив свої інтереси в "Укртранснафті" і роль Кононенка

Коломойський домагався енергетичної незалежності НПЗ в Кременчуці

На думку бізнесмена, переслідування Лазорка - злочин проти особистості.

Бізнесмена Ігоря Коломойського робота "Укртранснафти" цікавить виключно в забезпеченні Кременчуцького НПЗ енергетичною незалежністю.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

За його словами, він не заробляв на "Укртранснафті". "Для нас вона була частиною інфраструктури, яка дозволяла домогтися для Кременчука енергетичної незалежності. Тому що, коли Росія припинила постачати нафту на Кременчук, єдиним шляхом - крім української нафти - стала поставка з моря, чи з Одеси. Для цього треба було розгорнути трубу в іншому напрямку - Одеса-Кременчук. Ми з цим впоралися і були спокійними. Кременчук запрацював. Решта "Укртранснафта" мене взагалі не цікавить", - зазначив Коломойський.

Бізнесмен додав, що у нього є з "Укртранснафтою" контракти, але не всі вони виконуються. "Важливий ще шматок, який до Охтирки іде, на Кременчук. Але знаєте, що сталося після того, як прибрали Лазорка і прийшов тимчасовий Сидорак? Ми просто не працюємо через трубу. Труба закрилася. Ми працюємо через залізницю: привозимо танкером і веземо їх вагонами. Ось вам і весь результат. Це коштує дещо дорожче, але нас змусили це робити. Нам підняли тарифи в 10 разів. Я сказав, ну, якщо в 10 разів, тоді ми будемо годувати залізницю. Там хоч інший міністр. Може, тоді в інші кишені піде", - констатував бізнесмен, додавши, що звільнення з посади голови "Укртранснафти" Олександра Лазорка є злочином проти особистості.

Ігор Коломойський також розповів про те, хто може бути зацікавлений у зміщенні Лазорка, який домагається у Лондоні політичного притулку.

"Гавриленко був молодшим партнером якогось пана Адамовського. А у пана Адамовського, був юристом, а нині – бізнес партнером - пан Грановський. У будь-якому разі, за вкраденим в естонського бізнесмена "Скаймолу", - повідомив він.

При цьому бізнесмен Коломойський розповів, що Грановський є правою рукою заступника голови фракції "БПП" Ігоря Кононенка.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація