Коломойський звинуватив Мінекономіки у некомпетентності і готує позов проти Кабміну на $ 5 млрд

Коломойський звинуватив Мінекономіки у некомпетентності і готує позов проти Кабміну на $ 5 млрд

Коломойський критикує роботу міністерства економіки / Фото: УНІАН

Позов може бути поданий протягом двох тижнів.

Основний міноритарій компанії "Укрнафта" Ігор Коломойський звинуватив керівництво Міністерства економіки в некомпетентності.

Про це він, як повідомляють участники засідання наглядової ради "Укрнафти", заявив під час цієї події.

"Мінекономіки некомпетентне. Я - акціонер цієї компанії і мені все одно, звідки привезли цю мавпу (натяк на міністра економіки Айвараса Абромавічуса - Ред.) - з Литви або звідки", - цитує слова Коломойського депутат Мустафа Найєм, який був присутній на засіданні.

Крім того, Коломойський повідомив, що готується позов до суду проти Кабміну і держави Україна на суму п'ять мільярдів. "Найближчим часом буде поданий позов до суду проти Кабміну і держави Україна на суму п'ять мільярдів", - зазначив міноритарій "Укрнафти".

"Він вже буде поданий незабаром", - сказав Коломойський, відповідаючи на запитання про позов на п'ять мільярдів доларів.

На уточнююче запитання, з чого була сформувалася дана сума бізнесмен відповів: "З 10 мільярдів кубометрів газу. Ціна варіювалася від 300 до 500 доларів [за тисячу кубометрів], коли нам повинні були цей газ віддати. Акціонери все порахували, найняли експертів, вони сказали , що близько 5 мільярдів доларів ".

При цьому, за словами Коломойського, Кобелєв визнає наявність боргу, в питання просто в ціні даного газу.

Також, за словами Коломойського, борг "Укрнафти" за сплату податків у розмірі 5,1 млрд грн не достатня підстава для зміни правління компанії, оскільки зустрічний обов'язок державної НАК "Нафтогаз України" перед компанією вищий.

"З нею ("Укрнафтою" – Ред.) НАК не розрахувався: він їй винен мінімум 50 млрд грн. Заплатить – ми розрахуємося", - зазначив міноритарій.

Своєю чергою, голова правління "Укрнафти" Пітер Ванхеке визнав, що компанія має борг за податки, щоправда пояснив це тим, що "податкове законодавство змінилося в середині року", а у компанії "є план" і змін до податкового закону вона не планувала.

Повʼязані теми:

Наступна публікація