Конституційний суд перейнявся доходами українських суддів

Конституційний суд перейнявся доходами українських суддів

Фото: УНІАН

Клопотання надійшло від представників Феміди, які не виконують своїх обов'язків.

Конституційний суд України взяв до розгляду подання про доплати суддям, які тимчасово не виконують своїх обов'язків. Із відповідною ініціативою виступив іще старий склад Верховного суду, який нині розформований згідно з судовою реформою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Судді, які не розглядають справ, але офіційно не звільнені, отримують зарплату, що дорівнює 10 мінімальним. Зараз це 14,5 тисяч гривень. Водночас вони згідно із законом про судоустрій позбавлені численних доплат. І це, на думку авторів подання, несправедливо, бо начебто "створює атмосферу правової невизначеності" та впливає на незалежність суддів.

За даними державної судової адміністрації, термін повноважень нині прострочений у 1200 служителів Феміди. "На думку авторів клопотання, провини цих суддів у тому, що вони не здійснюють правосуддя, немає. Оскільки велика їх кількість не виконує свої обов'язки не з власних переконань, а через те, що Верховна Рада зволікає з призначенням суддів після закінчення терміну їх повноважень", - пояснила судді КС Наталія Шаптала. Про своє рішення у цій справі Конституційний суд оголосить пізніше.

У Конституційному суді мають намір розглянути питання зарплати відстороненим від роботи суддей

У Конституційному суді мають намір розглянути питання зарплати відстороненим від роботи суддей

Повʼязані теми:

Наступна публікація