Кредитний рейтинг України залишили на дефолтному рівні

Кредитний рейтинг України залишили на дефолтному рівні

Fitch у першому півріччі 2016 року знизило суверенні кредитні рейтинги 15 країн.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch достроково переглянуло довгостроковий рейтинг України і залишило його на дефолтному рівні ССС в іноземній і національній валютах.

"Довгостроковий рейтинг пріоритетних незабезпечених облігацій країни в національній валюті підтверджено на рівні "CCC". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні "C", визначено короткостроковий РДЕ в національній валюті "C", - вказується в повідомленні на сайті Fitch, пише "НВ-Бізнес".

Чергова дата запланованого перегляду рейтингів агентством України припадала на 11 листопада 2016 року. Проте агентство вважає, що недавні зміни методології дають підстави для портфельного перегляду рейтингів.

Відповідно до шкали Fitch, рейтинги групи ССС означають, що дефолт емітента, якому вони привласнені, представляється реальною можливістю, а здатність виконувати фінансові зобов'язання залежить від ділової або економічної кон'юнктури.

Раніше повідомлялось, що Fitch у першому півріччі 2016 року знизило суверенні кредитні рейтинги 15 країн. Це є піврічним рекордом для агентства.

Раніше економісти Fitch повідомили, за яких умов Україна отримає черговий транш МВФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація