Кремль дозволив турецьким фруктам повернутися на російський ринок

Кремль дозволив турецьким фруктам повернутися на російський ринок

Ілюстрація / Фото: pixabay.com

Турки зможуть торгувати персиками та абрикосами.

РФ відкрила доступ на свій ринок цитрусовим і кісточковим (персики, абрикоси - ред) плодам з Туреччини.

Про це повідомив президент РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, - пише російський "Інтерфакс".

"Це рішення взаємовигідне, російське сільське господарство не виробляє таких продуктів. А надходження на ринок турецьких продуктів може привести, і ми на це розраховуємо, до зниження цін на внутрішньому ринку", - сказав він.

"Для турецьких партнерів це, природно, відкриття російського ринку. Обсяг продажів цих товарів склав $ 500 млн у минулому році, так що це значуще рішення", - додав Путін.

Ердоган за підсумками зустрічі заявив, що процес нормалізації російсько-турецьких відносин йде активними темпами.

Нагадаємо, що погіршення відносин між Туреччиною і Росією сталося після того, як турецькі військові у листопаді 2015 року збили російський військовий літак Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону. Тоді РФ ввела ряд економічних санкцій щодо Туреччини і обмежила поїздки росіян на територію східного партнера. Лише в серпні 2016 року президент Росії Володимир Путін зустрівся з турецьким колегою Тайіпом Ердоганом і вони вперше після конфлікту з-за збитого російського бомбардувальника поговорили віч-на-віч.

Вперше після авіакатастрофи СУ-24 Путін прибув до Туреччини з офіційним візитом

Вперше після авіакатастрофи СУ-24 Путін прибув до Туреччини з офіційним візитом

Повʼязані теми:

Наступна публікація