Кубів переконує, що ще 5% економіки України вийшли з тіні

Кубів переконує, що ще 5% економіки України вийшли з тіні

Степан Кубів / Фото: УНІАН

В уряді прогнозують зростання ВВП за підсумками року на рівні 3%.

Ще 5% економіки України вийшли з тіні. Це позитивно вплине на зростання ВВП за підсумками 2017 року, показник якого уряд заклав у держбюджеті на рівні плюс 3%.

Про це сьогодні, 20 січня, розповів перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає УНІАН.

"Економіка України в 2016 році подолала наслідки тривалої економічної кризи. За підсумками 9 місяців 2016 року, зростання реального ВВП становило 1,3%... Нам вдалося відновити довіру громадян до української економіки. Рівень тіньової економіки знизився на рекордні 5 процентних пунктів (за січень-вересень 2016-го зниження відбулося до 35%)", - сказав Кубів.

Він запевняє, що економіка країни вперше зростає не через зовнішні чинники, а в зв'язку з внутрішніми інвестиціями та споживчим попитом. Також Україні вперше від 2012-го вдалося відновити зростання машинобудування та інших галузей промислового виробництва, наростити експорт промислового обладнання, стабілізувати обсяги експорту.

"Прогноз на 2017 рік доволі оптимістичний. Ми прогнозуємо зростання ВВП на рівні 3%", - нагадав Кубів.

Зазначимо, що за даними Держстату, ВВП України в третьому кварталі 2016-го, за уточненими даними, зріс порівняно з аналогічним періодом 2015-го на 2%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман раніше заявляв, що економіка України в 2016 році зросла більше, ніж прогнозували.

Повʼязані теми:

Наступна публікація