Лондонські компанії Данилюка. Очільник мінфіну заявив, що не отримував прибутку від фірм

Лондонські компанії Данилюка. Очільник мінфіну заявив, що не отримував прибутку від фірм

Фото: УНІАН

Данилюк наголошує, що директором лондонських фірм вважався лише номінально

Міністр фінансів Олександр Данилюк, який керував у Лондоні двома компаніями, заявив, що всі звинувачення в корупції на його адресу є безпідставними, пише "ZN,Ua".

Він наголосив, що не займається бізнесом з того часу, як займає державні посади, а саме із 2010 року. При цьому, Данилюк підкреслив, що жодних доходів від бізнесу у Великобританії він не отримує вже шість років, а директором компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP рахувався лише номінально.

"Мені що пред'являють? Корупцію. Іронія цієї ситуації в тому, що я багато займався антикорупційною боротьбою, готуючи, зокрема, й закон про НАБУ для подання президентові. Отож, головне в боротьбі з корупцією — зрозуміти, в чому була вигода. У мене вигоди в цій ситуації не було, і на держслужбі я її не шукаю. Корупція — це зловживання службовим становищем задля отримання прибутку. У даному разі — це зовсім не про мене. Просто так історично склалося, що я керував цими компаніями. Після 2010 р. я приїхав в Україну й ними взагалі не займався. Я з них вийшов. Поєднувати мою роботу тут і там було неможливо", - сказав міністр.

При цьому, Данилюк наголосив, що його слова може перевірити НАБУ. Поміж тим, Данилюк наголосив, що для нього не проблема піти з посади міністра фінансів, якщо НАБУ все ж визнає його слова неправдивими.

14_4_new_kab_13

Повʼязані теми:

Наступна публікація