Луценко анонсував "чистки" на газовому ринку: "Далі буде"

Луценко анонсував "чистки" на газовому ринку: "Далі буде"

Фото: УНІАН

За даними ГПУ, найбільша газовидобувна компанія України завдала державі збитків на 40 млрд.

ГПУ готується до низки викривальних кампаній із виявлення злочинних схем на газовому ринку.

Про це генпрокурор України Юрій Луценко заявив під час брифінгу.

"Ми плануємо ще ряд серйозних кампаній на газовому ринку, які, за попередніми даними, ведуть діяльність із збитками для держави", - наголосив він.

Луценко також нагадав, що за останні роки, за даними ГПУ, "Укргазвидобування" завдало державі збитків на близько 40 млрд.

"Ви можете самі побачити, що наразі виявлена схема приблизно в 2,5 млрд. Далі ще буде багато", - пообіцяв він.

Зазначимо, наразі прокурори ГПУ проводять обшуки у рамках розслідування злочинної схеми ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, до якої причетний колишній міністр екології та природних ресурсів України, власник найбільшої приватної газовидобувної компанії Микола Злочевський. За словами Луценка, державний бюджет недоотримав 1 млрд грн.

Нагадаємо, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами. Одним з організаторів розкрадання державного газу називають Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація