Мама-вчителька "бідного" нардепа від "БПП" задекларувала нерухомості на 36 млн грн – ЗМІ

Мама-вчителька "бідного" нардепа від "БПП" задекларувала нерухомості на 36 млн грн – ЗМІ

Мама-вчителька "бідного" нардепа від "БПП" задекларувала нерухомості на 36 млн грн – ЗМІ

Фото: УНІАН

Декларації Руслана Сольвара показують, що він нічим не володіє і живе на саму зарплату депутата.

82-річна мати народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Руслана Сольвара задекларувала нерухомості загальною вартістю щонайменше 36 млн грн.

Сам депутат у своїй декларації не вказав ані житла, ані автомобілів, йдеться у розслідуванні "Наших грошей з Денисом Бігусом".

Марія Сольвар, яка у минулому працювала вчителькою, володіє двома великими квартирами у центрі Києва, двома будинками у закритому котеджному містечку у селі Рожівка на Київщині та чотирма офісними приміщеннями у столиці.

Сам депутат, згідно з декларацією, винаймає маленьку квартиру у Фастові. Керівник ОСББ підтвердив, що Руслан Сольвар прописаний у його будинку, але сусіди кажуть, що він там не проживає, натомість там мешкає справжня власниця житла - Світлана Морковниченко, вона є співробітницею нардепа.

З 2011 по 2015 роки в деклараціях Руслана Сольвара не зазначено автівки ні у власності, ні в користуванні. Разом з тим у 2012 р. Сольвар давав інтерв'ю програмі "Гроші" на 1+1, і на зустріч із журналістами приїхав на мікроавтобусі Chevrolet Express. За даними "Наших Грошей", мікроавтобус був записаний на Валентину Мініч, сестру дружини Сольвара Наталії (розлучені з вересня 2015р.). У деклараціях народного депутата мікроавтобус ніколи не був зазначений у користуванні.

У деклараціях Сольвара також зазначається, що він живе практично на саму депутатську зарплатню.

Але журналісти зазначають, що до політичної кар'єри він займався бізнесом і зараз із ним пов'язують низку фірм. Одна з них - ТОВ "Метрудтранс" - цього року отримала від державних лісгоспів близько 117 млн грн. за перевезення деревини.

Окрім того, пов"язане з оточенням Сольвара ТОВ "Екскомсервіс" цьогоріч виграло два тендери ПАТ "Центренерго" на транспортно-експедиційне обслуговування вугілля із ПАР у портах.

Свою передвиборчу кампанію, зокрема, Сольвар також вибудував на тому, що він є "господарником" і меценатом. Наприклад, у передвиборчих роликах неодноразово наголошувалося, що за участі Сольвара на Київщині збудовано 7 храмів. Але усі "церкви Сольвара", перевірені програмою, виявились недобудованими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація