Майже мільярдер Порошенко та незмінний Ахметов: рейтинг найбагатших українців. Інфографіка

Майже мільярдер Порошенко та незмінний Ахметов: рейтинг найбагатших українців. Інфографіка

Фото: Getty Images

Вперше до топ-10 потрапив бізнесмен Костянтин Григоришин.

Донецький бізнесмен Рінат Ахметов знову очолив список найбагатших українців.

Про це йдеться в рейтингу "топ-100 найбагатших українців" складеному журналом "Новое время" та інвестиційною компанією Dragon Capital.

На першому місці, як і минулого року, опинився олігарх Рінат Ахметов. Його статок оцінюється в $ 4,1 млрд, -8% до минулого року. Видання пише, що найбільш негативно на вартість активів вплинула війна на сході України. Зазначається, що порівняно з 2015 роком статки Ахметова, який контролює "ДТЕК" і "Метінвест" зменшилася на 8%.

Після нього опинився олігарх Віктор Пінчук ($ 1,3 млрд, -19%). Замикає першу трійку олігарх Ігор Коломойський ($ 1,1 млрд, -41%).

На четвертому місці - президент України Петро Порошенко ($ 949 млн, -3%). Далі йдуть олігархи Геннадій Боголюбов ($ 834 млн, -55%), Олександр і Галина Гереги ($ 658 млн., +8%), Дмитро Фірташ ( $ 652 млн, -35%), Юрій Косюк ($ 628 млн, +5%), Костянтин Григоришин ($ 580 млн, -) і Вадим Новинський ($ 546 млн, -23%).

Повідомляється, що вперше до топ-10 потрапив колишній російський бізнесмен з українськими активами Костянтин Григоришин. Нагадаємо, цього року він отримав українське громадянство.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація