Мінфін у 2017 році прогнозує падіння гривні і зростання ВВП

Мінфін у 2017 році прогнозує падіння гривні і зростання ВВП

Фото: Реальна економіка

У Мінфіні розраховують на перехід до середньострокового бюджетного планування вже в наступному році

ВВП України у 2017 році може зрости на 3%. З таким бюджетним прогнозом на наступний рік виступили в Міністерстві фінансів України, пише УНІАН.

У відомстві прогнозують, що інфляція знизиться до 8,1%, курс гривні зафіксується на рівні 27,2 грн дол., а дефіцит бюджету становитиме 3% ВВП.

"У 2017 році ми очікуємо подальше прискорення зростання ВВП до 3%. Ми очікуємо зниження інфляції до 8,1%, зниження рівня безробіття до 8,6%, а також курс на рівні 27,2 грндол., - сказав Качур. - Ми очікуємо подальшу фіскальну консолідацію і зменшення дефіциту держбюджету поступово - в 2017 році до 3%, в 2018-2019 роках до 2,5-2,3%. Крім того, ми очікуємо зниження держборгу в 2017 році до 66,8 млрд дол. і його скорочення в подальшому", - заявив заступник міністра фінансів України Роман Качур.

Влада має намір виконати всі зобов'язання перед зовнішніми кредиторами, зберегти пільги і соцгарантії для військовослужбовців, а також забезпечити обороноздатність.

У 2017 році Мінфін розраховує на перехід до середньострокового бюджетного планування. "Особлива увага - освіта і наука, створення опорних шкіл, концентрація витрат на пріоритетних напрямах наукової діяльності, фінансування пріоритетних проектів, - зазначив Качур. - Окремий пріоритет - відбудова Донбасу".

Раніше, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв про зростання на 1% ВВП за підсумками лютого цього року. При цьому глава уряду підкресли, що за даними Держстату вперше за останні три роки зафіксовано зростання промислового виробництва – у лютому зростання склало 7,6%. Зростання ВВП – 1%.

При цьому, в мінекономіки зазначили, що прогноз зростання ВВП в 2016 році доведеться погіршувати на 2%. Причинами цього у відомстві назвали зменшення надходжень до держбюджету через обмеження транзиту з боку Росії та падіння світових цін на сировинну продукцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація