Мінфін України розмістив єврооблігації на $ 1 млрд за найнижчою в історії ставкою - Данилюк

Мінфін України розмістив єврооблігації на $ 1 млрд за найнижчою в історії ставкою - Данилюк

Фото: Reuters

У Міністерстві фінансів переконані, що це перемога.

Україна розмістила єврооблігації на $ 1 млрд під гарантії уряду США ставкою у 1,471% річних – це найнижча ставка в історії України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Це ще одне підтвердження того, що ми йдемо правильним шляхом. Це ще одна перемога. Це ще один результат плідної співпраці президента та уряду", - написав міністр.

"Попит перевищував пропозицію в рази. І найважливіше - ці кошти підуть на соціальну підтримку тих, хто її насправді потребує", - написав зі свого боку заступник міністра Юрій Буца.

Нагадаємо, 22 вересня, Кабмін України схвалив рішення про випуск євробондів під 2,5% річних на 5 років на 1 млрд доларів під кредитні гарантії уряду США. Але ставки мали визначити пізніше. Гроші мають надійти вже до кінця вересня. 

Зазначимо, що розмови про залучення 1 млрд доларів під кредитні гарантії уряду США точаться вже майже рік. Днями стало відомо, що після зустрічі президента України Петра Порошенка та віце-президента США Джозефа Байдена, справа зрушила з місця. Це стало можливим лише після того, як Київ отримав 1 млрд доларів кредиту від МВФ, що стало лакмусовим папірцем для інших міжнародних кредиторів та інвесторів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація