Мінфін запропонував переглянути мінімальні ціни на алкоголь

Мінфін запропонував переглянути мінімальні ціни на алкоголь

Фото: Reuters

Відповідний проект постанови Мінфін виносить на публічне обговорення.

Міністерство фінансів України запропонувало підвищити мінімальну ціну на алкоголь. Про це Міністерство повідомило на своєму сайті, розмістивши відповідний проект постанови для публічного обговорення.

За даними Міністерства, сьогодні мінімальні ціни на алкоголь не відповідають реальним витратам на виготовлення та реалізацію напоїв, оскільки зросла ціна спирту та розмір акцизного податку. Крім того, наявна ціна не запобігає купівлі алкоголю, що негативно впливає на здоров'я населення. Тому Мінфін запропонував переглянути ціни на алкогольні напої.

"Новий розмір мінімальних цін фактично пропонується на середньому рівні, який сьогодні склався на ринку легальних виробників, підприємствах оптової, так і роздрібної торгівлі. Натомість має суттєво скоротитись рентабельність "тіньових" виробників алкогольної продукції, яка має не завжди високу якість. Таким чином, українські громадяни купуватимуть більш якісний алкоголь", - йдеться у повідомленні на сайті Міністерства.

Зазначимо, 12 серпня з такою пропозицією виступило Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке запропонувало підвищити ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби на 24%, коньяк (бренді) - на 24,9-30,7%, вина - на 22-55,7%.

Нагадаємо, раніше Мінфін оприлюднив новий проект податкової реформи. Так, в Україні може з'явитися категорія платників податків, яким не потрібно буде реєструватися як підприємці. Ідеться про фізичних осіб, які займаються індивідуальною діяльністю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація