Міністр соцполітики розповів про субсидії та застеріг оплачувати додаткові квитанції за газ

Міністр соцполітики розповів про субсидії та застеріг оплачувати додаткові квитанції за газ

Фото: Вінницька міська рада

Андрій Рева наголосив, що підвищення тарифів не призвело до кризи неплатежів в Україні.

Новий міністр соцполітики Андрій Рева пояснив особливості нової соціальної політики у коментарі ТСН.19:30.

Він зазначив, що рішення про перегляд тарифів на газ приймалося у комплексі з іншими. І в першу чергу, наголосив Рева, йдеться про захист малозабезпечених громадян.

"Ми очікуємо, що програма субсидій, яка в нас є і якою сьогодні вже охоплено більше 5 млн сімей, зросте до 7-7,5 млн домогосподарств. Відповідно це люди з невисоким доходом, які будуть захищені програмою житлових субсидій точно так само, як це було зроблено по відношенню до 36% домогосподарств в Україні у 2015-2016 роках", - заявив Рева.

Міністр також звернув увагу на ще одне важливе рішення: "Йдеться про донарахування за газ, які облгази робили людям у звязку з відомим рішенням Адміністративного суду. Тобто фактично більше ніж трьом мільйонам домогосподарствам донараховувалося за газ від 500 до 1500 грн. Сьогодні за ініціативою Міненергетики, яка була підтримана Кабінетом міністрів, було прийнято рішення, що нові соціальні нормативи на газ будуть діяти лише з 1 лютого 2016 року. Це значить, що ті дорозрахунки, які були проведені більше ніж трьом мільйонам домогосподарств - вони не підлягають оплаті. Я хотів би звернути увагу наших громадян, що оплачувати ці додаткові рахунки не потрібно".

Андрій Рева розповів про особливості нової соціальної політики

Андрій Рева розповів про особливості нової соціальної політики

На запитання, чи не побільшає через зростання тарифів в Україні неплатників і як чиновники планують боротися з им явищем. Рева зявив: "Уряд не планує жодних каральних методів щодо неплатників. У нас щойно була зустріч з журналістами у Мінекономіки, наводилися дуже цікаві цифри: при зростанні тарифів за результатами минулорічних підвищень сьогодні рівень розрахунків складає 97 %. Тому говорити, що підвищення тарифів призвело до кризи неплатежів - сьогодні підстав немає".

Повʼязані теми:

Наступна публікація