Мінсоцполітики приготувало масштабні зміни для пільговиків

Мінсоцполітики приготувало масштабні зміни для пільговиків

Фото: pixabay.com

Кожен пільговик отримає ту частину фінансової компенсації, на яку він має право.

В Уряді до кінця року планують внести на розгляд до Верховної Ради законопроект про монетизацію пільг, що означатиме безкоштовний проїзд у міському транспорті у селах та отримування грошей замість пільги.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає УНІАН.

За його словами, ще з радянських часів залишилося багато пільг, якими не всі можуть користуватися. Міністр навів один з прикладів - жителів сіл, які також мають право на безкоштовний пільговий проїзд у місцевому транспорті - проте, вони цього не отримують.

Рева зазначив, що також існують проблеми з фінансуванням пільг. Оскільки часто в бюджеті не вистачає грошей для того, щоб компенсувати витрати компаній на обслуговування пільговиків. Саме тому після повної систематизації, уряд планує запровадити монетизацію пільг. У законопроекті йдеться про те, щоб кожен пільговик отримував саме кошти, й сам міг розпоряджатися на що їх витрачати.

"Стовідсотково ми пільги не забезпечимо, як би ми того не хотіли, враховуючи фінансові можливості держави, але кожен пільговик отримає ту частину фінансової компенсації, на яку він має право, але отримав чи ні, залежить від того, де він проживає", - наголосив міністр.

Нагадаємо, відтепер пільги надаватимуть малозабезпеченим громадянам. Українські родини, які будуть неспроможні оплатити житлово-комунальні послуги за новими тарифами, сплачуватимуть близько 10% від загальної суми платіжки. Решту компенсує держава – субсидіями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація