Мінсоцполітики зобов'яже всіх аграріїв платити єдиний соціальний внесок

Мінсоцполітики зобов'яже всіх аграріїв платити єдиний соціальний внесок

Фото: УНІАН

Зміни торкнуться всіх зайнятих осіб, які нині мають право добровільно визначати – чи платити ЄСВ.

Міністерство соціальної політики України внесе пропозицію про обов'язкову сплату єдиного соціального внеску всіма працюючими особами незалежно від системи оподаткування. Про це напередодні заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, відповідаючи на запитання – як покриватимуть дефіцит Пенсійного фонду.

Як передає кореспондент ТСН, міністра обурює, що з усього зайнятого населення, яких налічується 16 млн осіб, ЄСВ сплачують лише 9 млн осіб. При цьому право на пенсійне забезпечення мають всі.

"Люди, які працюють у сільському господарстві, вони звільнені від ЄСВ, і вони платять цей внесок добровільно – такий закон. З 2,5 млн осіб, які зайняті у сільському господарстві, добровільно платять цей внесок 12 744 особи. Він буде тепер обов'язковий – це буде наша пропозиція. Якщо є закон, що пенсію мають отримувати всі, то й єдиний соціальний внесок мають платити всі. Це наша принципова позиція", - заявив міністр.

Чи будуть надалі змінюватися ставки ЄСВ – міністр каже, в цьому на часі не бачать необхідності. Як відомо, з 1 січня поточного року ставка ЄСВ за загальною системою оподаткування складає 22%. Фізособи-підприємці, що перебувають на спрощеній системі, оподаткування визначають суму єдиного внеску самостійно, але в межах визначеного законом коридору. А фізособи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та які перебувають на загальній системі оподаткування, можуть не платити ЄСВ у місяці, коли не отримали доходу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація