Мобільним операторам заборонять змінювати тарифи без згоди абонентів

Мобільним операторам заборонять змінювати тарифи без згоди абонентів

В Україні внесли зміни до правил та умов надання телекомунікаційних послуг / Фото: ТСН.ua

Операторам заборонять перетворювати внесені на особовий рахунок абонента кошти в бонуси чи бали.

Невдовзі оператори телекомунікаційних послуг не зможуть без згоди абонентів змінювати умови надання послуг, скорочувати чи змінювати їхній перелік, а також тарифи та тарифні плани, умови і порядок оплати послуг, перетворювати внесені на особовий рахунок абонента кошти в бонуси, бали тощо.

Відповідні зміни до Порядку реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі, затвердила на своєму засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Документ набуде чинності після його реєстрації в Мін'юсті та публікації. Перед цим зміни погодили з Антимонопольним комітетом, Державною регуляторною службою, представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Розробка та запровадження зазначеного проекту документа зумовлена необхідністю усунути можливість неоднозначного трактування учасниками ринку норм діючого законодавства, що стало причиною значної кількості звернень споживачів до НКРЗІ зі скаргами на дії операторів", - ідеться в повідомленні комісії.

Відповідно до вимог оновленого нормативно-правового акта, не допускається відмова оператора, провайдера телекомунікацій у задоволенні заяви споживача на здійснення реєстрації при поданні усіх передбачених Порядком документів. Крім того, відтепер у Порядку чітко визначено, що реєстрація абонента не є підставою для зміни умови укладеного між ним та оператором, провайдером договору про надання телекомунікаційних послуг.

Нагадаємо, раніше мобільні оператори попереджали про можливе здорожчання їхніх послуг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація