МВФ перевірить держбюджет-2016 України на відповідність цілям програми кредитування – Яресько

МВФ перевірить держбюджет-2016 України на відповідність цілям програми кредитування – Яресько

Яресько розповіла, що держбюджет-2016 перевірятимуть спеціалісти МВФ / Фото: УНІАН

Головний кошторис ухвалили в парламенті сьогодні рано-вранці.

Ухвалений сьогодні рано-вранці державний бюджет на 2016 рік перевірять спеціалісти головного кредитора України – Міжнародного валютного фонду – на збалансованість та відповідність цілям програми співпраці з МВФ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр фінансів Наталія Яресько.

"Верховна Рада ухвалила закон "Про державний бюджет на 2016 рік". Це був нелегкий та довгий процес із великою кількістю правок та змін з боку депутатів. Народні депутати подали більше 600 пропозицій, що впливають на ресурсну базу бюджету. Коли Міністерство фінансів подавало збалансований бюджет у Раду, наші розрахунки базувались на системних реформах, які забезпечать стабільність. Одна з надважливих складових цієї стабільності – підтримка з боку МВФ. Без неї на цьому етапі збереження економічної стабільності, і тим більше зростання економіки навряд чи можливі. Отримання наступного траншу МВФ та іншої, пов'язаної з ним, фінансової підтримки залежить від того, чи залишився бюджет після всіх змін у Раді таким, що відповідає цілям нашої програми з МВФ, тобто чи залишився він збалансованим та відповідальним. Відповідність ухвалених законопроектів принципам та цілям програми співробітництва України з МВФ "Механізм розширеного фінансування" буде аналізуватися спеціалістами Міжнародного валютного фонду окремо", – уточнила Яресько.

 

Щойно Верховна Рада України ухвалила Закон про державний бюджет на 2016 рік! Це був нелегкий та довгий процес із великою...

Опубліковано Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko 24 грудня 2015 р.

Фінальний документ держбюджету-2016 ще не доступний, адже в першопочатковий законопроект вносили правки та доповнення, а тому закону, за який проголосували нардепи, в електронному варіанті ще не оприлюднили.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація