На Audi подали позов сто тисяч ошуканих автовласників в США

На Audi подали позов сто тисяч ошуканих автовласників в США

Фото: wikimedia.org

Компанію звинувачують у встановленні в автомобілі пристроїв для маніпулювання даними щодо чистоти вихлопів.

У США на Audi подано до суду колективний позов від імені більше 100 000 власників автомобілів цього бренду.

Позов був направлений 9 листопада у федеральний суд Чикаго, згідно з інформацією "Ведомостей". Представники VW Жаннін Джиниван і Audi Марк Клотьє відмовилися від коментарів.

Позивачі звинувачують цей підрозділ Volkswagen Group в установці на дизельні машини, а також на шість моделей із бензиновим двигуном програмного забезпечення, яке поліпшує показники екологічності вихлопів, повідомляє Bloomberg.

На думку позивачів, шахрайський софт встановлювався на моделі A6, A8, Q5 і Q7 від лютого 2013-го. Передбачається, що, можливо, й раніше, а топ-менеджери Audi схвалювали його використання аж до травня 2016 року, тобто вже через багато місяців після початку "дизельгейта".

Згідно з інформацією Reuters, позов подала юридична фірма Hagens Berman, яка займається справами автовласників.

Bild am Sonntag нещодавно повідомила, що регулятори Каліфорнії виявили можливу установку такого обладнання на деякі моделі Audi з бензиновим двигуном об'ємом 3 л. Передбачається, що це ПЗ вміє відрізняти режим тестування від звичайного використання і при перевірці занижує показник СО у вихлопах.

Керівничий партнер цієї компанії Стів Берман заявив, що протягом "дизельгейта", цілий рік Audi вирішила продовжувати обдурювати клієнтів у США, встановивши черговий пристрій з маніпулювання даними щодо чистоти вихлопів. Він назвав це "обурливою зневагою федеральними природоохоронними законами та очікуваннями споживачів", які переплачували за машини, тому що думали, що вони екологічні.

Зазначимо, Business Wire підкреслює, що це не те ж саме обладнання, що виявили на автомобілях Volkswagen минулої осені, а інше.

Нагадаємо, міністерство юстиції США 4 січня подало цивільний позов проти концерну Volkswagen у зв'язку з можливим порушенням американського закону, так званого "Акту про чистоту повітря". Німецького автовиробника звинуватили в "установці пристроїв для фальсифікації даних про вихлопні гази" на 600 тисяч автомобілів з дизельними двигунами.

Цей позов, поданий у федеральний суд в Детройті, загрожував автомобільному концерну багатомільярдними штрафами. Про це заявив представник відомства у Вашингтоні. Він також підкреслив, що це не виключає й подальшого кримінального розслідування стосовно Volkswagen.

Взагалі фальсифікації торкнулися 11 млн автомобілів у всьому світі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація