На Львівщині виявили центр із "відмивання" мільйонів та напівспаленою "чорною бухгалтерією"

У причетних до незаконної конвертації знайшли кучугури грошей.

На Львівщині виявили крупний незаконний конвертаційний центр, через який "відмили" щонайменше 91 млн грн за 2015-2016 роки. Втрати бюджету оцінюють у понад 15 млн грн.

"Схема конвертації полягала в наступному: безготівкові грошові кошті підприємств реального сектору економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних підприємств у вигляді оплати за роботи, послуги. Після цього кошти перераховувались на пластикові карти підконтрольних їм осіб, які в подальшому знімали їх готівкою та за допомогою кур'єрів розвозили підприємствам реального сектору економіки за винятком 9-11% за конвертацію. Податковий кредит транзитно-конвертаційних підприємств формувався від підприємств-імпортерів і сільгоспвиробників вітчизняних товарів, які мають надлишок податкового кредиту", – повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Під час розслідування виявили 11 рахунків пов'язаних із конвертцентром осіб у комерційних банках. На них загалом – 302 тис. грн. На гроші наклали арешт.

Крім того, провели 11 обшуків в офісах, удома в фігурантів справи, в їхніх автомобілях. У результати вилучили сім печаток, шість банківських карток, напівспалену та цілу фінансово-господарську документацію, що свідчить про протиправну діяльність, купи грошей, коштовності та зливки золота.

Слідчі дії ще тривають. Працівники податкової міліції Львівської області порушили кримінальне провадження за ст.191 ККУ.

Нагадаємо, в Одесі "накрили" конвертцентр із щомісячним обігом у понад 60 мільйонів гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація