На відновлення доріг на Донбасі потрібно щонайменше 7 мільярдів гривень – віце-прем'єр

На відновлення доріг на Донбасі потрібно щонайменше 7 мільярдів гривень – віце-прем'єр

Фото: УНІАН

Під час бойових дій знищили чи пошкодили понад тисячу залізничних об'єктів.

У зоні АТО на Донбасі суттєво знищена війною інфраструктура регіону. Зрівняли із землею два аеропорти, розбили майже 2 тис. кілометрів доріг, знищили чи пошкодили понад тисячу залізничних об'єктів.

Про це в інтерв'ю газеті "Голос України" розповів віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

"Як ви розумієте, військові дії – це втрати. На жаль, у першу чергу, ці втрати вимірюються людськими життями. І їх не виразити в гривнях. Але економічні втрати також величезні. Це зруйнована інфраструктура, дороги, підприємства, господарства. Якщо говорити про залізничний транспорт, то в зоні проведення АТО понад тисячу об'єктів вимагають відновлення. У поточному році ми плануємо розпочати відновлення частини цих об'єктів на підконтрольній Україні території, що потребує орієнтовно понад 350 млн грн", – зазначив Кістіон.

На відновлення доріг потрібно щонайменше 7 млрд грн.

"З дорогами теж непроста ситуація. У Донецькій та Луганській областях загальний обсяг руйнувань становить майже дві тисячі кілометрів. Орієнтовна сума коштів на відновлення вимірюється в мільярдах. Це близько семи мільярдів гривень. Звісно, збитки є і в інших сферах. Авіаційна галузь, наприклад, дуже потерпіла від закриття повітряного простору над зоною АТО. Через значне скорочення рейсів недоотриманий дохід авіаційної галузі вимірюється сотнями мільйонів. Зараз, поки бойові дії тривають, точні суми збитків встановити не вдасться. Тим паче – підрахувати пошкоджені об'єкти на непідконтрольній території", – наголосив віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, днями українські залізничники отримали перше за два місяці вугілля з окупованого Донбасу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація