НАБУ оголосило результати перевірки скандалу із купівлею нардепом Заліщук квартири

НАБУ оголосило результати перевірки скандалу із купівлею нардепом Заліщук квартири

Світлана Заліщук / Фото: УНІАН

Під час перевірки виявили неточності, але підстав для кримінального провадження не знайшли.

Національне антикорупційне бюро України завершило перевірку щодо законності коштів, за які народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Світлана Заліщук придбала квартиру. Зазначають, що гроші зароблені законно. Проте є певні неточності з датами. Тож підстав для відкриття кримінального провадження немає.

Заліщук сама звернулася до НАБУ, аби її перевірили, ще 19 вересня після скандалу, що вона, мовляв, придбала житло за кошти, які не задекларувала.

У НАБУ констатують, що від 2011-го до 2014-го Заліщук заробила 922 тис. 848 грн. Такі дані слідчим надала Державна фіскальна служба.

"Квартиру в місті Києві вона придбала 2014 року до моменту обрання народним депутатом разом зі своїм цивільним чоловіком – очільником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. Також до цього часу Світлана Заліщук не працювала на посадах державного службовця. Кошти в сумі 36 тис. доларів США були надані самою народною депутаткою, решта вартості квартири – сплачена коштом її цивільного чоловіка", – зазначили в НАБУ.

Проте в документації виявили неточності.

"По-перше, народний депутат вказала придбану в 2014 році квартиру в декларації за 2013 рік. По-друге, цивільного чоловіка Світлана Заліщук вказала в декларації лише за 2015 рік. З огляду на викладене, НАБУ не вбачає підстав для порушення кримінального провадження через відсутність даних про можливі корупційні джерела отримання коштів для придбання житла. Матеріали інформаційно-аналітичної перевірки будуть скеровані до Національного агентства з питань запобігання корупції для подальшої оцінки", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, перед цим виникав скандал із придбанням квартири нардепом Сергієм Лещенком.

Квартирний скандал: хто купив житло для Сергія Лещенка та Світлани Заліщук

Квартирний скандал: хто купив житло для Сергія Лещенка та Світлани Заліщук

Повʼязані теми:

Наступна публікація