НАБУ передало до суду справу щодо підозрюваних у розтраті коштів ОПЗ

НАБУ передало до суду справу щодо підозрюваних у розтраті коштів ОПЗ

Фото: Reuters

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 8 листопада скерували до суду обвинувальний акт щодо Сергія Переломи та Миколи Щурікова.

Їх звинувачують у привласненні і розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті НАБУ 9 листопада.

Нагадаємо, Сергія Перелому, першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", та Миколу Щурікова, першого заступника голови правління ОПЗ, підозрюють у розтраті коштів державного підприємства "Одеський припортовий завод" у період із травня по грудень 2015 року.

За версією слідства, підозрювані організували схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу для потреб заводу, чим завдали державі збитків на понад 205 млн грн. Розслідування відповідного кримінального провадження НАБУ розпочало наприкінці грудня 2015 року.

Зазначається, що підозрювані ознайомились із матеріалами слідства, які разом з обвинувальним актом передано на розгляд до суду. Якщо провину обвинувачених буде доведено у суді, їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Відзначимо, рішенням Апеляційного суду Києва Сергій Перелома був відсторонений від виконання своїх обов'язків у "Нафтогазі" з 12 по 14 вересня. А вже 15 вересня він повернувся до виконання своїх службових обов'язків. Про це повідомила прес-служба компанії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація