Нацбанк полегшив здійснення переказів за кордон

Нацбанк полегшив здійснення переказів за кордон

Фото: Axxonsoft

Нацбанк пом'якшив окремі вимоги до документів.

Національний банк спростив здійснення переказів за межі України для фізичних осіб-резидентів.

Про це йдеться у постанові регулятора від 29 лютого 2016 року "Про внесення змін до правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні", - пише "Економічна правда".

Як зазначається, постанова спрямована на вирішення двох проблем. "По-перше, відтепер чітко окреслено коло осіб, які розуміються в якості "родичів". По-друге, Нацбанк пом'якшив окремі вимоги до підтвердних документів, які фізичні особи-резиденти мають подавати при здійсненні переказів за межі України", - йдеться у повідомленні.

Такий спрощений порядок буде застосовуватися до переказів за межі України на різноманітні цілі у сумі, що перевищує 15 тисяч грн в еквіваленті. Зокрема, перекази на такі цілі: оплату лікування в медичних закладах іншої держави, транспортування хворих, навчання, придбання літератури та передплатних видань та деякі інші.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року Національний банк України запровадив вимоги до платежів у національній валюті на користь нерезидентів, аналогічні вимогам до платежів в іноземній валюті.

Нагадаємо, раніше глава НБУ Валерія Гонтарева збільшила попередній прогноз щодо інфляції на наступний рік. У 2016 році інфляція в Україні може становити 12%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація