Нацбанк призначив нового директора Банкнотно-монетного двору

Нацбанк призначив нового директора Банкнотно-монетного двору

Сергій Іванюта став новим гендиректором Банкнотно-монетного двору НБУ

Іванюта до цього працював у банку, компанії мобільного зв'язку та обленерго.

Уже три дні Банкнотно-монетним двором Національного банку України керує новий гендиректор. Сергія Іванюту на цю посаду призначили 1 березня. Останнім часом, із 2015 року, він був радником керівника Банкнотно-монетного двору.

"Трудову діяльність Сергій Іванюта розпочав у 1993 році. Він працював у АКБ "Укрсоцбанк", ВАТ "Крафт Фудз Україна". Був фінансовим директором низки компаній – ЗАТ "А.Е.С. Київобленерго" (2003-2010 роки), ПрАТ "МТС Україна" (2011 рік), ТОВ "Українські новітні технології" (2012 рік), ПрАТ "Сентравіс продакшн Юкрейн" (2012-2015 роки)", – ідеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

НБУ сподівається, що Банкнотно-монетний двір вийде зі своїми послугами на міжнародний ринок.

"Одним із приорітетних завдань для нового директора Банкнотно-монетного двору є розробка стратегії виходу Національного банку України на міжнародний ринок з виробництва грошових одиниць, як це передбачено в Комплексній програмі розвитку фінансового сектору до 2020 року. Річна виробнича потужність Банкнотно-монетного двору становить близько 1,8 млрд банкнот та 1,2 млрд монет, що дає змогу забезпечувати як внутрішні потреби України, так і виготовляти продукцію на замовлення інших держав", – уточнили в НБУ.

Нагадаємо, Нацбанк надрукує гривні з автографом голови регулятора Валерії Гонтаревої.

Повʼязані теми:

Наступна публікація