Нацбанк визнав банкрутом банк "Юнісон"

Нацбанк визнав банкрутом банк "Юнісон"

Нацбанк визнав банкрутом банк "Юнісон"

Кошти 98,3% вкладників банку будуть відшкодовані.

Національний банк України визнав неплатоспроможним банк "Юнісон".

Про це йдеться в постанові правління НБУ від 28 квітня, передає УНІАН.

У повідомленні на сайті регулятора йдеться, що з середини 2014 року він неодноразово звертав увагу банку "Юнісон" на невідповідність структури його власності вимогам щодо прозорості. На сьогодні акціонерами банку є 11 компаній, зареєстровані в Кіпрі, і жодна з них не володіє часткою 10% або більшою статутного капіталу фінустанови.

Керівники банку з середини 2015 року стверджували, що викупили його у попереднього власника, аде пакети, які вони подавали в НБУ для погодження набуття істотної участі в банку, регулятор не погодив через невідповідність фінансового стану заявників вимогам законодавства в частині підтвердження джерел походження коштів.

У Нацбанку зазначають, що кошти 98,3% вкладників банку "Юнісон" будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізосіб в повному обсязі, який складе близько 127 млн грн.

Раніше Нацбанк звернувся до суду з проханням стягнути з поручителів-власників істотних часток в банках 11,462 млрд грн.

Зокрема, планується стягнути з Миколи Лагуна ("Дельта Банк") 766,848 млн грн за майновим дорученням, з Олега Бахматюка (банки "Фінансова ініціатива" і "VAB") - 8,55 млрд грн за фінансовими поруками, з Леоніда Климова ("Імексбанк") - 300 млн грн з фінансового поручительства і близько 395 млн грн - за майновим дорученням.  Загалом заборгованість неплатоспроможних банків становить 51,154 млрд грн.

Фінустанови, які працюють в нормальному режимі, винні 52,034 млрд грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація