Нацбанк збив курс продажем майже 30 мільйонів доларів

Нацбанк збив курс продажем майже 30 мільйонів доларів

Фото: УНІАН

На готівковий курс, твердять, тисне паніка.

Курс долара на готівковому ринку стрімко лізе догори, і майже досяг 28 грн за долар, йдеться у ТСН.16:45.

Відучора в обмінниках курс зріс на 30-40 копійок. А от на міжбанку гривню цілий день хитає. Іще зранку курс долара там був 26.55.

Однак, у ситуацію втрутився Нацбанк. Продав фінустановам майже 30 мільйонів доларів і курс просів одразу на 20 копійок.

У НБУ кажуть, що суттєвих причин для обвалу гривні не бачать. Мовляв, валюта від експортерів заходить стабільно, резерви в Нацбанку теж є. Натомість, на готівковий курс тисне паніка. Багато людей бояться знецінення гривні, а пікети та окремі політики підігрівають ситуацію.

У Нацбанку обіцяють, за потреби, і надалі виходити з інтервенціями. Водночас, прогнозів курсу на найближчий час не дають.

"Ми спостерігаємо за цими коливаннями. І там, де вважаємо, що вони стають надлишковими, ми втручаємося в роботу ринку. Ми подивимося, яка ситуація буде завтра. І в будь-якому випадку наш підхід до ринку не зміниться. Ми дивимося за коливаннями, і якщо вони досягають певних значень, ми виходимо на ринок і їх гасимо", - пояснив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Востаннє регулятор проводив валютний аукціон 21 вересня. Після того потреб у них не було, у жовтні їх не проводив. А лише скуповував валюту – для поповнення золотовалютних резервів, які нині становлять 15,5 млрд доларів.

В обмінниках зріс курс долара, а на міжбанку піднялася гривня

В обмінниках зріс курс долара, а на міжбанку піднялася гривня

Повʼязані теми:

Наступна публікація