Ціна нафти марки Brent почала різко зростати

Ціна нафти марки Brent почала різко зростати

Нафта Brent почала різко зростати / Фото: Reuters

Ціна північноморської нафтової суміші перевищила позначку в $ 30.

У п'ятницю, 22 січня, ціни на нафту почали раптово зростати.

Так, за даними торгів, вартість бареля  північноморської нафтової суміші марки Brent перескочила позначку у $ 30, повідомляється на сайті біржі ICE в Лондоні.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту марки Brent станом на 8:15 за Києвом сягнула $ 30,68 за барель. Ціна нафти марки WTI склала $ 30,69 за барель.

Нагадаємо, що ціна нафти на світових біржах стали різко зростати напередодні ввечері після оприлюднення звіту Управління енергетичної інформації Міненерго США стосовно скорочення видобутку на сланцевих родовищах.

Ринок нафти продовжує лихоманити останні два роки. Ціни стрімко падають. Особливо ця тенденція посилилась на початку 2016-го. Країни-експортери "чорного золота" ніяк не можуть домовитися про зменшення видобутку, що стало причиною перенасичення ринку. Глобальні продавці нафти бояться втрати своєї частки на ринку, долю на якому можуть зайняти конкуренти.

Рахують збитки і в Росії. Падіння призвело до різкого зниження бюджетних надходжень, що вже стало причиною стрімкого зубожіння населення і зростання збитків російських компаній.

На цьому тлі в Україні почали знижуватися ціни на пальне. Йдеться про 50 копійок за кожний літр. Дизельне паливо здешевшало на деяких заправках від 75 коп. до 1,5 грн.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація