Нафта впритул наблизилася до $ 30 за барель

Нафта впритул наблизилася до $ 30 за барель

Нафта продовжує падати на світових ринках

У Лондоні "чорне золото" вже коштує менше $ 32.

Нафта продовжує стрімко дешевшати на світових ринках. Увечері в понеділок, 11 січня, на лондонській біржі ICE марку Brent оцінюють у $ 31,86, повідомляє РБК.

Вартість нафти вперше з 2004 року опустилася нижче $ 32 за барель. Іще кілька днів тому, перед Різдвом, паливо торгували дорожче $ 33.

Тим часом аналітики твердять, що поточні показники - не найнижчі з можливих. Зокрема Morgan Stanley прогнозує обвал цін на нафту ще на 25%.

Міністр економіки Росії Антон Силуанов в середині грудня заявив, що слід готуватися до цін нижче за $ 30/бар. Він нагадав, що за прогнозами МВФ темпи зростання світової економіки будуть сповільнюватися, що відіб'ється і на попиті на нафту. Міністр також нагадав про повернення на ринок Ірану, що має призвести до посилення конкуренції і додати тиск на ціни.

Bloomberg у грудні зазначав, що спекулянти, що грають на пониження, скуповували опціони, виходячи з цін в $ 15 / бар. За розрахунками ОПЕК у середньостроковій перспективі ціна бареля зростатиме приблизно на $ 5 на рік і досягне в цінах 2014 року $ 95 до 2040 року, хоча фактично буде коштувати $ 160/бар.

Світові ціни на нафту побили 11-річний мінімум

Світові ціни на нафту побили 11-річний мінімум

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація