"Нафтогаз" попереджає про можливість зриву опалювального сезону

"Нафтогаз" попереджає про можливість зриву опалювального сезону

Фото: УНІАН

У компанії розкритикували рішення МЕРТ перепідпорядкувати собі "Укртрансгаз".

Підпорядкування "Укртрансгазу" від "Нафтогазу України" до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) ставить під загрозу кредитну угоду зі Світовим банком га 500 $ млн., необхідних для стабільного проходження майбутнього опалювального сезону.

Про це йдеться у заяві НАК "Нафтогаз України".

Окрім того, під загрозою опинилося виконання плану реформ корпоративного управління "Нафтогазу", під реалізацію якого був отриманий кредит ЄБРР у розмірі $ 300 млн на закупівлю газу.

У компанії стверджують, що рішення МЕРТ суперечить вимогам Третього енергетичного пакету і закону України "Про ринок природного газу.

"Своїм рішенням міністерство порушило зобов'язання, взяті Україною перед західними партнерами та міжнародними фінансовими інституціями", - запевняють у "Нафтогазі".

Окрім того, у компанії скаржаться, що і "Нафтогаз", і один з головних його кредиторів ЄБРР, дізналися про рішення МЕРТ зі ЗМІ.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України забрало у НАК "Нафтогаз" всі функції по управлінню "Укртрансгазом" та газотранспортною системою. Мінекономіки без відома "Нафтогазу" внесло до статуту компанії кілька відповідних змін. Міністерство додало кілька підпунктів в пункт 48 статуту, перебравши на себе вирішення питань з управління ГТС, обрання керівництва "Укртрансгазу", затвердження та внесення змін до статуту компанії і затвердження бюджету оператора ГТС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація